Eğitim Öğretim Komisyonu

Başkan           Arş. Gör. Dr. Emre DÜZÜN (Müdür Yardımcısı)

Üye                 Dr. Öğr. Üyesi Nagehan ÇAĞLAYAN

Üye                 Dr. Öğr. Üyesi Fatih TÜYSÜZ

Üye                 Öğr. Gör. Dr. Servet Zeki ERSOY

Üye                 Öğr. Gör. Gurbet ERSOY

Görev ve Sorumlulukları

Müdürlük makamının görevlendirmesiyle her bölümünden en az bir öğretim elamanın bölüm adına temsilci olarak görev aldığı Eğitim Koordinasyon Komisyonu düzenli aralıklarla toplanır. Bölümlerden gelen ders adı, ders kodu, ders kur tanımı değişikliği önerilerini tartışır. Bölümlerin yeni ders açma, ders kapatma, ders programı güncelleme, Konservatuvar bünyesinde yeni bölüm kurma ve yeni öğretim programlarının açılması (ön lisans, lisans, lisansüstü, yan dal, çift ana dal, ortak lisans ve lisansüstü, yabancı dille eğitim-öğretim yapılması vb.) teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirmeleri bir rapor halinde Konservatuvar Yönetim Kuruluna bildirir. Müdürlük aracılığı ile üniversite eğitim komisyonuna gönderilecek dokümanların ön incelemesin yapar.  Alanında gerçekleşen çağdaş eğitim uygulamalarını izler. Yeni öğretim stratejileri ile öğretim yöntem ve tekniklerini değerlendirerek, Konservatuvar öğretim elemanlarını (toplantı/yayın vb) çeşitli yollarla bilgilendirir. Bu uygulamalar doğrultusunda sanatsal dil değişimlerini, teknolojik gelişmeleri, kültürel dönüşümleri dikkate alarak Konservatuvarın eğitime yönelik stratejik planlamasını yapar. Öğrencilere yönelik program duyurularının öğrenciler tarafından izlenmesini ve katılımı özendirici önlemleri alır. Komisyon öğretim etkinlikleri ile sınavların her sınıf (grup) için hangi öğretim elemanı tarafından ve nerede gerçekleştirileceğini planlayarak, bu etkinliklerin en az iki hafta öncesinden öğretim elemanları ve öğrencilere duyurulmasını sağlar.