Konservatuvar Kurulu

Müdür                                                 Dr. Öğr. Üyesi Umut YAYMAK

Üye (Mdr. Yrd.)                                  Öğr. Gör. Dr. İsmail YÖRÜKÇÜOĞLU

Üye (Mdr. Yrd.)                                  Arş. Gör. Dr. Emre DÜZÜN

Üye (THM Ana Bilim Dalı Baş)         Dr. Öğr. Üyesi Umut YAYMAK

Üye (TSM Ana Bilim Dalı Baş)          Dr. Öğr. Üyesi Fatih TÜYSÜZ

Raportör/Konservatuvar Sekreteri   Seçkin ŞENOL

Konservatuvar Kurulu, Konservatuvar Müdürünün başkanlığında, Konservatuvara bağlı bölümlerin başkanlarından oluşur.

-Konservatuvar Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar.

-Müdür, gerekli gördüğü hallerde Konservatuvar Kurulunu toplantıya çağırır.

-2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapar.

-Konservatuvarın eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayım faaliyetleriyle ilgili esasların belirlenmesi, programlanması, planlanması ile ilgili kararlar alır.

- Yönetim Kuruluna üye seçer.

-Senatoya Konservatuvar temsilcisi öğretim üyesini seçer.

-Konservatuvar işleyişine ilişkin taslak çalışmaları ve yönergeleri görüşüp Rektörlüğe sunulmak üzere karara bağlar.

-Alınacak öğrencilerle ilgili yurt içi ve yurt dışı kontenjanları belirler.

-Erasmus Değişim Programı/İkili Anlaşmalar kapsamında yurt dışına giden öğrencilerin alacakları derslerin eşleştirilmelerini, başarı notlarını görüşür ve karara bağlar.

-Bölüm açma/kapatma tekliflerini görüşür ve Senatoya sunulmak üzere karara bağlar.

-Seçmeli derslerin açılma önerilerini değerlendirir.

-Kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapar.