Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Komisyonu

Başkan                        Araştırma Görevlisi Dr. Emre DÜZÜN (Müdür Yardımcısı)

Üye                              Doçent Erdal KURTÇU

Üye                              Dr. Öğr. Üyesi Fatih TÜYSÜZ

Üye                              Öğretim Görevlisi Dr. Servet Zeki ERSOY

Üye                              Öğretim Görevlisi Nilay YANALAK KARASU

Görev ve Sorumlulukları

-Ulusal ve uluslararası çerçevede nitelikli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemek üzere görevlendirilmiş; her bölümden en az bir kişinin katılımı ile oluşturulmuş bir komisyondur. Bu komisyon ulusal-uluslararası sanatsal etkinlik önerilerinde bulunur veya Müdürlük makamının görevlendirmesiyle Konservatuvarın planlı sanatsal etkinliklerini organize eder. Komisyon üyeleri verilen görevleri yerine getirme sürecinde Müdürlüğe karşı sorumludurlar. Komisyon her yıl ve her sömestr için sergi, konferans, panel, seminer, gösteri, konser v.b. öneri ve planlamalarını belirler. Konservatuvarda kayıtlı bulunan öğrencilerin oluşturdukları ve oluşturacakları toplulukların etkinliklerinin planlanmasını düzenler. Bu tip etkinlikler nitelik ve takvim gibi diğer unsurlar göz önünde bulundurularak komisyon tarafından değerlendirilir ve komisyon dekanlığa görüş bildirir. Ayrıca ilgili komisyon başkanları organizasyon takvimine uygun şekilde ve ekip çalışmasını (özellikle Halkla İlişkiler, Reklam ve Yayın Komisyonu ile nitelikli bir şekilde etkinliğin gerçekleştirilmesi için) koordine ederek etkinliği gerçekleştirir. Yapılan her etkinliğin duyurusu, arşivlenmesi ve gerekirse basılabilmesi konusunda ilgili diğer komisyonlarla da iş birliği yapar. Kurum içinde tüm öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz; kurum dışında ise kültür sanat çevresi, gelecekteki öğrenciler ve aileleri, tüm eğitim kurumları, gençlik örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarını hedef kitlesi olarak alır. Komisyon yasal bir yaptırım gücüne sahip değildir.