ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Dumlupınar Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Haber Tarihi :   06.05.2024

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi'nin 2024 yılı ilk genel kurul toplantısı 90'a yakın sanat alanı, fakülte dekanlar ve konservatuvar müdürleri ile gerçekleştirilirken, Güzel Sanatlar alanı akademisyenlerinin eserlerinden oluşan ve 162 akademisyenin katıldığı "Buluşma" adlı serginin de açılışı yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen, Konservatuvar Müdürümüz  Dr. Öğr. Üyesi Umut YAYMAK'ın da okulumuzu temsilen katılım göstermiş olduğu etkinliğin açılış törenine, Kütahya Valisi Musa IŞIN, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan ÖZDEN, ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN ile öğrenci ve davetliler katıldı. Dekan ve Müdürler, yapmış oldukları toplantılarda meslek ve eğitim alanlarında karşılaşılan problemler ve aksaklıkların giderilmesi üzerinde önemli görüşmeler gerçekleştirerek sanat eğitiminin ülkemizde daha ileri seviyelere gelebilmesi için kararlar aldı. Alınan kararların birer rapor haline getirilerek hem ÜAK'a hem YÖK'e hem de ilgili kurumlara gönderilmesi benimsendi.